Strip Turnhout


Recensie

Chimère(s):Scharlaken kant (Christophe Pelinq, Melanijn & Vincent)

Christophe Pelinq is de echte naam van Christophe Arleston , een man die vooral bekend is van ‘Lanfeust van Troy’ en –tig nevenreeksen. Voor vele mensen is dit al een reden om te stoppen met lezen, maar we kunnen jullie melden dat hij hier uit een totaal ander vaatje tapt. Centraal staan de belevenissen van de jonge schoonheid Chimère die gedwongen is om zich te prostitueren in het bordeel van madame Gisèle. Al gauw blijkt dat het meisje zonder al te veel problemen haar mannetje weet te staan. Tussendoor krijgen we ook nog een niet al te fraai beeld geschetst van het Suezkanaalavontuur van de Franse ingenieur De Lesseps. Tekenaar Vincent was de ideale keuze om dit scenario in mooie plaatjes om te zetten. In zijn ‘Albatros’ kregen we namelijk al een gelijkaardig verhaal voorgeschoteld. Een ‘chimère’ is een hybride monster met een leeuwenkop, een geitenlijf en een slangenstaart. Dat klinkt in ieder geval alsof Pelinq nog wel wat in petto heeft voor de vier volgende delen. (MS)

Christophe Pelinq, Melanÿn & Vincent
‘Chimère(s) : scharlaken kant’, Daedalus, 48 blz., €16,95.
***

25 March 2014, 16:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina