Strip Turnhout


Recensie

Moeder Oorlog 3: Derde aanklacht (Kris & Maël)

De Eerste Wereldoorlog: is daarover nu nog niet alles gezegd en geschreven?

Heeft Jacques Tardi twintig jaar geleden al niet de ultieme strip over deze periode op papier gezet? Je moet in elk geval van goeden huize komen om anno 2012 een stripalbum nog in de periode ’14-’18 te durven situeren. Met een aantal herdenkingen die gepland staan in 2014, zullen er waarschijnlijk nog wel wat stripinitiatieven in die richting genomen worden. Maar als ze dezelfde kwaliteit bieden als deze ‘Moeder Oorlog’, staan ons nog boeiende tijden en lege portemonnees te wachten. Scenarist Kris heeft een heel poëtisch scenario neergepend waarin niet alleen de gruwelen van die Groote Oorlog neergezet worden, maar waar het hoofdpersonage ook nog eens op zoek moet gaan naar een kille vrouwenmoordenaar. Deze gelaagdheid maakt van dit album een must-have, te meer omdat de aquarellen van Maël perfect de grimmige sfeer weten te vatten. Vakwerk! (MS)

Kris & Maël
‘Moeder Oorlog 3: Derde aanklacht’, Daedalus, 64 blz., €19,95.
****

24 March 2014, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina