Strip Turnhout


Recensie

De Schorpioen 10: In de naam van de zoon (Enrico Marini & Stephen Desberg)

Vroeger pakte ik gewoontegetrouw bij elke nieuwe release ook nog eens de vroegere delen van de reeks in mijn pollen, zogezegd ‘om het overzicht te bewaren’. Jammer genoeg hebben we daar anno 2013 niet meer altijd de tijd voor en dat brak me bij deze tiende ‘Schorpioen’ nogal zuur op. Desberg (‘Black Op’, ‘IR$’, en ‘Cassio’ – om de voornaamste maar te noemen) heeft er namelijk voor gekozen om in dit album in een verschroeiend tempo heel wat losse eindjes tot een stevig hoogpolig tapijt samen te weven zodat ik wat verweesd achter bleef. Als ik dus ooit eens vijf minuten tijd heb…

Marini is als vanouds weer top en het viel me nu pas op hoe sommige van zijn dames op die van Milo Manara gelijken. Ook al zijn er heel wat verhaallijnen afgewikkeld, toch zouden er nog minstens zes delen verschijnen. Hoe Desberg het boeiend gaat houden, weten we nog niet. We gokken erop dat hij nog wat gaat spitten in het verleden van enkele nevenpersonages. Over de Huzaar en Mejaï is zeker het laatste nog niet gezegd. (MS)


De Schorpioen 10: In de naam van de zoon

Enrico Marini & Stephen Desberg

Dargaud, 48 blz., €6,95.

***


6 May 2014, 15:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina