Strip Turnhout


Recensie

Les Secrets de Léa (Yuu Yabuuchi)

‘Les Secrets de Léa’ is een educatieve manga voor kinderen, een manga waarin ze op verhalende manier leren over de veranderingen die ons lichaam meemaakt tijdens het opgroeien. Léa Tachibana is een vrolijke meid van 10 jaar. Ze is dolgelukkig want haar mama is zwanger. Dat betekent dat ze binnenkort een ‘grote zus’ wordt. Maar de zwangerschap van haar moeder brengt vanalles teweeg in het jonge leven van het meisje. Ze moet haar mama helpen in het huishouden als deze in het ziekenhuis belandt en ondertussen lijkt ook haar eigen lichaam te veranderen. Wat is er aan de hand?

Auteur Yuu Yabuuchi behandelt in deze manga de vragen die kinderen zich stellen bij de overgang naar de puberteit. Op een heel aangename, onschuldige manier krijgen de hoofdpersonages te maken met allerlei vragen over liefde, intimiteit en hun lichaam. ‘Les secrets de Léa’ gaat op een heel positieve, vertellende manier om met de vragen die een kind zich kan stellen bij de overgang naar de puberteit. Een positieve verrassing van formaat, en een soort manga dat we nog niet zo vaak in vertaling zagen verschijnen. (KS)

Yuu Yabuuchi

‘Les Secrets de Léa’ (twee delen verschenen)

Delcourt/Akata, 192 blz., €6,99.

(Franstalig)

***

3 July 2014, 12:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina