Strip Turnhout


Recensie

Les Secrets de Léa (Yuu Yabuuchi)

‘Les Secrets de Léa’ is een educatieve manga voor kinderen, een manga waarin ze op verhalende manier leren over de veranderingen die ons lichaam meemaakt tijdens het opgroeien. Léa Tachibana is een vrolijke meid van 10 jaar. Ze is dolgelukkig want haar mama is zwanger. Dat betekent dat ze binnenkort een ‘grote zus’ wordt. Maar de zwangerschap van haar moeder brengt vanalles teweeg in het jonge leven van het meisje. Ze moet haar mama helpen in het huishouden als deze in het ziekenhuis belandt en ondertussen lijkt ook haar eigen lichaam te veranderen. Wat is er aan de hand?

Auteur Yuu Yabuuchi behandelt in deze manga de vragen die kinderen zich stellen bij de overgang naar de puberteit. Op een heel aangename, onschuldige manier krijgen de hoofdpersonages te maken met allerlei vragen over liefde, intimiteit en hun lichaam. ‘Les secrets de Léa’ gaat op een heel positieve, vertellende manier om met de vragen die een kind zich kan stellen bij de overgang naar de puberteit. Een positieve verrassing van formaat, en een soort manga dat we nog niet zo vaak in vertaling zagen verschijnen. (KS)

Yuu Yabuuchi

‘Les Secrets de Léa’ (twee delen verschenen)

Delcourt/Akata, 192 blz., €6,99.

(Franstalig)

***

3 July 2014, 12:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina