Strip Turnhout


Recensie

Marsupilami 26: Santa Calamidad (Batem & Colman)

In 1952 was het de eerste keer dat de Marsupilami, het mythische dier met de lange staart, uit de pen van André Franquin vloeide. Toen die stopte met ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, gaf hij toestemming aan scenarist Greg en tekenaar Batem om de Marsupilami een eigen reeks te geven.

Een kwart eeuw later verschijnt in die reeks alweer album nummer 26, ‘Santa Calamidad’. De jonge Hector, de Marsupilami en zijn drie kleintjes ontdekken een Spaans galjoen dat gestrand is in de jungle. Ze worden teruggeflitst naar de zestiende eeuw, waar ze de Zygomasteekse prinses Liifsnoetjeh bevrijden uit de handen van de Spanjolen. Maar hoe geraken ze terug thuis?

Het is nog steeds Batem die de avonturen van de Marsupilami tekent en dat is goed merkbaar aan de vlotte manier waarop hij het scenario van Stéphane Colman verstripte, zonder zich evenwel te bezondigen aan het schaamteloos kopiëren van Franquin. Ondanks enkele gaten in dat scenario en de soms flauwe taalspelletjes met de namen (een van de Zygomasteken heet Jestinktuitjebek), biedt deze complexloze strip een half uurtje leesplezier voor jonge en (in mindere mate) oudere lezers. (WA)

Batem & Colman

‘Marsupilami 26: Santa Calamidad’, Marsu Productions, 44 blz., €6,50.

**

3 July 2014, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina