Strip Turnhout


Recensie

Marsupilami 26: Santa Calamidad (Batem & Colman)

In 1952 was het de eerste keer dat de Marsupilami, het mythische dier met de lange staart, uit de pen van André Franquin vloeide. Toen die stopte met ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, gaf hij toestemming aan scenarist Greg en tekenaar Batem om de Marsupilami een eigen reeks te geven.

Een kwart eeuw later verschijnt in die reeks alweer album nummer 26, ‘Santa Calamidad’. De jonge Hector, de Marsupilami en zijn drie kleintjes ontdekken een Spaans galjoen dat gestrand is in de jungle. Ze worden teruggeflitst naar de zestiende eeuw, waar ze de Zygomasteekse prinses Liifsnoetjeh bevrijden uit de handen van de Spanjolen. Maar hoe geraken ze terug thuis?

Het is nog steeds Batem die de avonturen van de Marsupilami tekent en dat is goed merkbaar aan de vlotte manier waarop hij het scenario van Stéphane Colman verstripte, zonder zich evenwel te bezondigen aan het schaamteloos kopiëren van Franquin. Ondanks enkele gaten in dat scenario en de soms flauwe taalspelletjes met de namen (een van de Zygomasteken heet Jestinktuitjebek), biedt deze complexloze strip een half uurtje leesplezier voor jonge en (in mindere mate) oudere lezers. (WA)

Batem & Colman

‘Marsupilami 26: Santa Calamidad’, Marsu Productions, 44 blz., €6,50.

**

3 July 2014, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina