Strip Turnhout


Recensie

Bride Stories (Kaoru Mori)

Amir is een twintigjarige vrouw die door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan een naburige clan. Ze trouwt met Karluk, een lieve, zachtaardige jongen van… twaalf jaar. Het leeftijdsverschil is groot maar toch lijken ze elkaar te vinden. Al snel weet Amir de harten van haar nieuwe familie te veroveren door haar kracht en positieve ingesteldheid. Toch verzamelen zich donkere wolken boven het jonge koppel want de familie van Amir heeft een betere partij gevonden om haar aan uit te huwelijken…

Kaoru Mori kennen ze in Frankrijk zowel van het commerciële fiasco ‘Emma’ als van het enorm succesvolle en met prijzen overstelpte ‘Bride Stories’. De mangaka hanteert een eenvoudige, maar prachtig gedetailleerde tekenstijl en vertelt over de alledaagse en minder alledaagse belevenissen van bewoners van de zijderoute. en heel menselijk verhaal dat tot in de puntjes gedetailleerd wordt weergegeven, zowel scenaristisch als tekentechnisch, door het immense talent van Kaoru Mori. Het zal lezers misschien benieuwd maken naar ‘Emma’, dat nu op groot formaat een tweede kans krijgt bij uitgeverij Ki-oon, die ook een luxe versie van ‘Bride Stories’ uitgeeft. (KS)

Kaoru Mori

‘Bride Stories’ (vier delen verschenen), Ki-oon, 224 blz., € 7,65.

(Franstalig)

****

3 July 2014, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina