Strip Turnhout


Recensie

Lucky Luke: Ieder voor zich (Achdé, Pennac & Benacquista)

Voor de tweede keer leveren de Franse schrijvers Daniel Pennac en Toninho Benacquista een scenario voor een ‘Lucky Luke’-verhaal. In ‘Ieder voor zich’ zijn de Daltons de Rolling Stones voor: ze splitten, en de vier broers gaan elk hun eigen weg. Het resultaat is een onderhoudend stripje waarin de scenaristen spelen met de wetmatigheden van deze cowboystrip van Kortrijkse origine. Een goed scenario tilt het tekenwerk van Achdé, dat erg trouw blijft aan de geest van geestelijke vader Morris, naar een hoger niveau – en levert een van de beste ‘Lucky Luke’-albums van de voorbije jaren op. (TH)

Achdé, Pennac & Benacquista

‘Lucky Luke: Ieder voor zich’,

Lucky Comics, 48 blz., €6,95.

***

3 July 2014, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina