Strip Turnhout


Recensie

De tuin van de feeën (Benjamin Lacombe & Sébastien Perez)

De Franse tekenaar en illustrator Benjamin Lacombe levert met dit prachtige prentenboek, op scenario van Sébastien Perez, zonder meer zijn meesterproef af. Een Russische wetenschapper, Aleksander Bogdanovitsj, begraaft zich in het voorjaar van 1914 op het Bretoense platteland op zoek naar zeldzame planten, maar ontdekt iets helemaal anders. Binnenin plantensoorten die hij niet kent, ontdekt hij wezentjes die de missing link vormen tussen dieren, mensen en planten. Hij gaat er helemaal in op. Of hij die wezentjes ook echt heeft gevonden, of dat hij ze heeft verzonnen, blijft in het midden.

We lezen Bogdanovitsj’ dagboek, en volgen zijn correspondentie met het Russische thuisfront. De tekst is mooi, maar het zijn toch vooral de bijzonder gedetailleerde illustraties die van dit boek een meesterwerk maken. De planten en feeën die Lacombe voor dit boek heeft verzonnen, zijn van een zeldzame schoonheid. (ZS)

Benjamin Lacombe & Sébastien Perez

‘De tuin van de feeën’

Clavis, €34,95.

****

3 July 2014, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina