Strip Turnhout


Recensie

De tuin van de feeën (Benjamin Lacombe & Sébastien Perez)

De Franse tekenaar en illustrator Benjamin Lacombe levert met dit prachtige prentenboek, op scenario van Sébastien Perez, zonder meer zijn meesterproef af. Een Russische wetenschapper, Aleksander Bogdanovitsj, begraaft zich in het voorjaar van 1914 op het Bretoense platteland op zoek naar zeldzame planten, maar ontdekt iets helemaal anders. Binnenin plantensoorten die hij niet kent, ontdekt hij wezentjes die de missing link vormen tussen dieren, mensen en planten. Hij gaat er helemaal in op. Of hij die wezentjes ook echt heeft gevonden, of dat hij ze heeft verzonnen, blijft in het midden.

We lezen Bogdanovitsj’ dagboek, en volgen zijn correspondentie met het Russische thuisfront. De tekst is mooi, maar het zijn toch vooral de bijzonder gedetailleerde illustraties die van dit boek een meesterwerk maken. De planten en feeën die Lacombe voor dit boek heeft verzonnen, zijn van een zeldzame schoonheid. (ZS)

Benjamin Lacombe & Sébastien Perez

‘De tuin van de feeën’

Clavis, €34,95.

****

3 July 2014, 12:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina