Strip Turnhout


Recensie

De werelden van Thorgal, Kriss van Valnor 3: Een koningin waardig (Giulio De Vita & Yves Sente)

Dat Kriss van Valnor een van de hoofdpersonages in de Werelden van Thorgal zou worden, lag natuurlijk voor de hand. Ook al is ze de boosaardigheid in persoon, je kunt niets anders dan bewondering hebben voor deze Dolle Mina avant la lettre. Moest ze een bh dragen, ze zou hem nog verbranden ook.

In deze nevenreeks krijgen we niet alleen inkijk in haar decolleté, maar ook in haar verleden. Hoe is ze deze harde tante geworden en welke watertjes heeft ze allemaal doorzwommen voordat ze Thorgal tegenkwam? Ene meneer Freud zou een sofa moeten bijkopen om haar penis- en andere nijden te kunnen duiden…

In dit album is ze door de Walkuren vanuit de schemerwereld terug naar aarde gestuurd, onder de opschortende voorwaarde dat ze niemand meer mag doden. Dat is natuurlijk geen sinecure voor onze testosteronkoningin.  Sente werkt dit gegeven knap, maar wat voorspelbaar uit en weet gaandeweg weer de koppeling te maken met de hoofdreeks. De tekeningen van De Vita zijn degelijk, maar de man moet nog wel wat in mede gemarineerd speenvarken eten om bij Rosinski in de buurt te komen. In elk geval is Sente er in geslaagd om het Thorgaluniversum een derde adem te geven en dat hadden we daarvoor niet meer mogelijk geacht. Daar nemen we graag onze helm voor af. (MS)

Giulio De Vita & Yves Sente

‘De werelden van Thorgal – Kriss van Valnor 3: Een koningin waardig’, Le Lombard, 48 blz., €6,95.

***

3 July 2014, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina