Strip Turnhout


Recensie

Châteaux Bordeaux 2: De Oenoloog (Éric Corbeyran & Espé)

In de klassieker ‘De meesters van de Gerst’ bekeken we al het wel en wee van een brouwersfamilie, in ‘Flor de Luna’ gaat het over sigaren en zo was het maar een kwestie van tijd dat ook een wijndomein centraal zou staan in een stripreeks.

De proefnotities van onze stripsommelier: Corbeyran maakt er volgens de méthode traditionelle een klassieke familiesaga van (erfeniskwestie, kwaaie schoonzus, relatieproblemen…) die lekker vlot degusteert en redelijk evenwichtig is. De tekeningen van Espé missen wat body, maar het bouquet maakt veel goed. De afdronk is aards en een weinig bitter. Een dergelijke strip consumeer je best met mate, maar hij verdient het zeker niet om in een hoekje van je cave à BD te liggen verkommeren.

Samengevat: een grand cru willen we deze reeks niet noemen, maar een degelijke vin de pays is af en toe ook niet slecht. (MS)

Éric Corbeyran & Espé (Sébastien Portet)

‘Châteaux Bordeaux 2: De Oenoloog’,

Medusa, 56 blz., €16,95.

***

3 July 2014, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina