Strip Turnhout


Recensie

Châteaux Bordeaux 2: De Oenoloog (Éric Corbeyran & Espé)

In de klassieker ‘De meesters van de Gerst’ bekeken we al het wel en wee van een brouwersfamilie, in ‘Flor de Luna’ gaat het over sigaren en zo was het maar een kwestie van tijd dat ook een wijndomein centraal zou staan in een stripreeks.

De proefnotities van onze stripsommelier: Corbeyran maakt er volgens de méthode traditionelle een klassieke familiesaga van (erfeniskwestie, kwaaie schoonzus, relatieproblemen…) die lekker vlot degusteert en redelijk evenwichtig is. De tekeningen van Espé missen wat body, maar het bouquet maakt veel goed. De afdronk is aards en een weinig bitter. Een dergelijke strip consumeer je best met mate, maar hij verdient het zeker niet om in een hoekje van je cave à BD te liggen verkommeren.

Samengevat: een grand cru willen we deze reeks niet noemen, maar een degelijke vin de pays is af en toe ook niet slecht. (MS)

Éric Corbeyran & Espé (Sébastien Portet)

‘Châteaux Bordeaux 2: De Oenoloog’,

Medusa, 56 blz., €16,95.

***

3 July 2014, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina