Strip Turnhout


Recensie

Kid Paddle 13: Slime Project (Midam)


Kid Paddle haat de winter. Tot het sneeuwt en hij dus niet naar school kan. Bijna tegen beter weten in zet hij zich aan zijn favoriete computerspel: Game Over. Zijn avatar, een kleine viking, probeert, gehinderd door obstakels en monsters allerhande, samen met de prinses vruchteloos de uitgang te bereiken. Enkele scenario’s voor de spitsvondige gags van één pagina uit dit nieuwe album kreeg tekenaar Midam toegestuurd via www.gameoverforever.com, een van de eerste crowdsourcing-initiatieven in de stripwereld. Daardoor blijft de strip, ondanks zijn simpele basisgegeven, steeds fris en geestig.

Terwijl Midam de pagina’s van ‘Game Over’ telkens in de geest van de gag ondertekent, à la André Franquin, zou je met enige zin voor overdrijving kunnen stellen dat zijn andere reeks, ‘Kid Paddle’, een soort Guust Flater van de 21e eeuw aan het worden is. Ook in dit dertiende album (met fluorescerend groene ‘slijm’cover) probeert Kid de wereld naar zijn hand te zetten: hij takelt de poppen van zijn zus toe, geeft een nieuwe invulling aan de schoollessen, geraakt maar niet binnen bij de horrorfilms en fantaseert over de meest onmogelijke situaties, meestal met zijn vader in een heldenrol.

Hoewel Zara, die een oogje heeft op Kid, interessante nieuwe invalshoeken biedt, zijn de gags waarin zij optreedt de meest voorspelbare. En daar wringt hem net het schoentje: voor elke grap waarmee wij konden lachen, waren er twee die ons niks deden. Misschien ook hier maar eens de hulp van internet inroepen? (WA)

Midam & Adam

‘Game Over 8: Cold Case’, Ballon, 45 blz., €5,95.

***

Midam

‘Kid Paddle 13: Slime Project’, Ballon, 45 blz., €5,95.

**

3 July 2014, 12:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina