Strip Turnhout


Stripgids stelt programma 2014-2015 voor

  • 40 jaar Stripgids
  • 4x Stripgids
  • Boekenbeurs 2014
  • Onderwijstools
  • Lint
  • Stripgids Festival Turnhout

Stripgids opent het seizoen met de 40ste verjaardag van Stripgids, het stripblad dat verslag uitbrengt van al wat er gebeurt in de wereld van het Vlaamse en internationale beeldverhaal. Stripgids viert deze mijlpaal met ‘Vlaamse Reuzen. De complete Stripgids-interviews 1974 – 2001’, een vuistdikke bundeling met daarin alle interviews die Jan Smet en zijn opvolger Toon Horsten voor de ‘eerste reeks’ van het blad afnamen met de groten van de Vlaamse strip. Tijdens het openingsweekend van de Warande wordt het boek voorgesteld aan pers en publiek. Het boek verschijnt bij uitgeverij Vrijdag.

Van september tot juni verschijnen er uiteraard ook 4 reguliere nummers van het tijdschrift Stripgids (#39 – #42).

Boekenbeurs 2014

Strips zijn het hoofdthema van de Boekenbeurs 2014 (31 okt – 11 nov). De Boekenbeurs in Antwerpen is met 150.000 bezoekers een van de grootste boekenbeurzen van Europa. Stripgids verzorgt het stripprogramma, i.s.m. Boek.be en de sector. Elke dag staan er activiteiten rond en met strips gepland buiten de reguliere auteursinterviews en signeersessies. Stripgids en Boek.be zullen later dit jaar het volledige programma gezamenlijk bekend maken.

Strips en onderwijs

Tijdens de Boekenbeurs stelt Stripgids in elk geval een reeks zeer gebruiksvriendelijke onderwijstools voor. In het voorjaar 2015 zullen deze instrumenten op brede schaal verspreid worden in het onderwijs via infosessies en alle communicatiekanalen.

Strip-opera Lint

Op 21 november stelt Stripgids i.s.m. de Warande de strip-opera Lint voor.  De Belgische componist Walter Hus zette de magistrale strip van Chris Ware pagina per pagina op muziek. Info en tickets via www.warande.be of 014 41 69 91014 41 69 91.

En tussendoor gaat de expo Lucky Luke op reis naar het internationale stripfestival van Lodz (Polen) en kleurt Stripgids samen met de Warande-partners de Warande zwart tijdens het horrorfestival van 30 januari tot 1 februari.

Stripgids Festival Turnhout

Afsluiten doet Stripgids het seizoen met het Stripgids Festival Turnhout in het weekend van 12, 13 & 14 juni.

8 July 2014, 14:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina