Strip Turnhout


Stripgids stelt programma 2014-2015 voor

  • 40 jaar Stripgids
  • 4x Stripgids
  • Boekenbeurs 2014
  • Onderwijstools
  • Lint
  • Stripgids Festival Turnhout

Stripgids opent het seizoen met de 40ste verjaardag van Stripgids, het stripblad dat verslag uitbrengt van al wat er gebeurt in de wereld van het Vlaamse en internationale beeldverhaal. Stripgids viert deze mijlpaal met ‘Vlaamse Reuzen. De complete Stripgids-interviews 1974 – 2001’, een vuistdikke bundeling met daarin alle interviews die Jan Smet en zijn opvolger Toon Horsten voor de ‘eerste reeks’ van het blad afnamen met de groten van de Vlaamse strip. Tijdens het openingsweekend van de Warande wordt het boek voorgesteld aan pers en publiek. Het boek verschijnt bij uitgeverij Vrijdag.

Van september tot juni verschijnen er uiteraard ook 4 reguliere nummers van het tijdschrift Stripgids (#39 – #42).

Boekenbeurs 2014

Strips zijn het hoofdthema van de Boekenbeurs 2014 (31 okt – 11 nov). De Boekenbeurs in Antwerpen is met 150.000 bezoekers een van de grootste boekenbeurzen van Europa. Stripgids verzorgt het stripprogramma, i.s.m. Boek.be en de sector. Elke dag staan er activiteiten rond en met strips gepland buiten de reguliere auteursinterviews en signeersessies. Stripgids en Boek.be zullen later dit jaar het volledige programma gezamenlijk bekend maken.

Strips en onderwijs

Tijdens de Boekenbeurs stelt Stripgids in elk geval een reeks zeer gebruiksvriendelijke onderwijstools voor. In het voorjaar 2015 zullen deze instrumenten op brede schaal verspreid worden in het onderwijs via infosessies en alle communicatiekanalen.

Strip-opera Lint

Op 21 november stelt Stripgids i.s.m. de Warande de strip-opera Lint voor.  De Belgische componist Walter Hus zette de magistrale strip van Chris Ware pagina per pagina op muziek. Info en tickets via www.warande.be of 014 41 69 91014 41 69 91.

En tussendoor gaat de expo Lucky Luke op reis naar het internationale stripfestival van Lodz (Polen) en kleurt Stripgids samen met de Warande-partners de Warande zwart tijdens het horrorfestival van 30 januari tot 1 februari.

Stripgids Festival Turnhout

Afsluiten doet Stripgids het seizoen met het Stripgids Festival Turnhout in het weekend van 12, 13 & 14 juni.

8 July 2014, 14:38 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina