Strip Turnhout


Recensie

It Never Happened Again (Sam Alden)

Sinds 2013 circuleert het werk van Sam Alden op het internet en via uitgaven bij kleine uitgeverijtjes. ‘It Never Happened Again’ is de eerste ‘officiële’ bundel van zijn werk. ‘Hawaii 1997’ is een eenvoudig verhaal met spaarzame tekst, over de ontmoeting van een kleine jongen met een mysterieus meisje op een strand op Hawaii. Alden toont in dit verhaal dat hij met sobere potloodtekeningen een overtuigende sfeer kan zetten en zijn personages een eigen karakter kan geven. ‘Anime’ is een complexer verhaal over Kiki, die zich als adept van de Japanse cultuur een vreemde voelt in haar thuisland. Een reis naar Japan betekent voor haar een nieuw begin. Een verhaal over wat een echte thuis betekent en hoe mensen zichzelf iets wijsmaken om zich thuis en welkom te voelen. Sam Alden is een frisse stem in het Amerikaanse beeldverhaal. Hij experimenteert volop met stijlen en vormen, maar altijd met een groot gevoel voor het verhaal en de diepgang van zijn personages.(MB)
Sam Alden
‘It Never Happened Again’, Uncivilized Books, 162 blz., ca. €11. (Engelstalig)

2 April 2015, 16:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina