Strip Turnhout


Recensie

Batman & Robin 1: Geboren moordenaar (Peter J Tomasi & Patrick Gleason)

Voor wie er nog aan twijfelde: Batman  is wel degelijk meer dan een rijke stinkerd die zich in een vleermuispak doorheen Gotham begeeft om slechterikken aan te pakken. De voorbije tientallen  jaren ligt de nadruk veel meer op de moeilijkheden van het Batman-zijn. Een aantal vertalingen van vrij recente spin-offs zijn daarop geen uitzondering. Met een wisselend succes weliswaar.

De meest klassieke benadering vind je terug in de bundeling ‘Geboren Moordenaar’. Daar  trekken Batman en Robin, of Bruce Wayne en zoon Damian samen ten strijde tegen één slechterik: Nobody. De makers moeten wel uitgebreid verwijzen naar de onstaansgeschiedenis van Batman, en naar hoe Damian de nieuwe Robin werd. Dat haalt er de vaart wat uit, maar je begrijpt tenminste waarover het gaat.

Peter J Tomasi – Patrick Gleason
‘Batman & Robin 1: Geboren moordenaar’, RW uitgeverij, 192 blz., €20,95.

28 April 2015, 13:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina