Strip Turnhout


Recensie

Batman Incorporated 1: Duivelsster (Grant Morrison & Chris Burnham)

Voor wie er nog aan twijfelde: Batman  is wel degelijk meer dan een rijke stinkerd die zich in een vleermuispak doorheen Gotham begeeft om slechterikken aan te pakken. De voorbije tientallen  jaren ligt de nadruk veel meer op de moeilijkheden van het Batman-zijn. Een aantal vertalingen van vrij recente spin-offs zijn daarop geen uitzondering. Met een wisselend succes weliswaar.

De eerste tientallen pagina’s van Batman Incorporated krijg je zo’n lange reeks nieuwe personages te zien dat het moeilijk volgen is. Als we dan ook nog diep moeten ingaan op de jeugd van de moeder van Robin, en waarom ze wraak wil op Batman, dan wordt het echt een onbegrijpelijk zootje. Het lijkt bijna onmogelijk dat de makers dit in volgende delen van de reeks nog kunnen rechttrekken.

Grant Morrison – Chris Burnham
‘Batman Incorporated 1: Duivelsster’, 176 blz., €19,95.

28 April 2015, 13:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina