Strip Turnhout


Recensie

Batman The Dark Knight: Golden Dawn(David Finch & Jason Fabok)

Voor wie er nog aan twijfelde: Batman  is wel degelijk meer dan een rijke stinkerd die zich in een vleermuispak doorheen Gotham begeeft om slechterikken aan te pakken. De voorbije tientallen  jaren ligt de nadruk veel meer op de moeilijkheden van het Batman-zijn. Een aantal vertalingen van vrij recente spin-offs zijn daarop geen uitzondering. Met een wisselend succes weliswaar.

Vrij  rechttoe-rechtaan is ‘Golden Dawn’:  Batman gaat zelf achter een oude vriendin aan. Maar ondanks confrontaties met Penguin, Killer Croc en een hoop demonen is dit noch visueel, nog qua scenario een hoogvlieger. Door de irritant letterlijke  vertaling (‘Breek de plaats af als het moet’, ‘ik kan het gevoel niet afschudden’…) valt er maar erg weinig plezier te beleven aan dit boek.


David Finch – Jason Fabok
‘Batman The Dark Knight: Golden Dawn’, RW uitgeverij, 160 blz., €16,95.

28 April 2015, 13:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina