Strip Turnhout


Recensie

Batman: De zwarte spiegel(Scott Snyder & Jock & Francesco Francavilla)

Voor wie er nog aan twijfelde: Batman  is wel degelijk meer dan een rijke stinkerd die zich in een vleermuispak doorheen Gotham begeeft om slechterikken aan te pakken. De voorbije tientallen  jaren ligt de nadruk veel meer op de moeilijkheden van het Batman-zijn. Een aantal vertalingen van vrij recente spin-offs zijn daarop geen uitzondering. Met een wisselend succes weliswaar.

‘De Zwarte Spiegel’ doet de Batman-erfenis  eer aan. Scenarist Scott Snyder verweeft in deze lange bundel een grote hoeveelheid verhaallijnen, met een hoofdrol voor de familie van Comissaris Jim Gordon. Dat de Batman van dienst niet Bruce Wayne maar ‘interim’ Dick Grayson is geeft de makers ook wat extra beweegruimte. De erg verschillende tekenstijl van Jock en Francavilla zorgt bovendien voor een extra dynamiek die je weinig ziet in Amerikaanse comics.Een boek met veel minder grote actiescenes, maar misschien slaagt het daardoor net het best in het tonen van de ‘andere’ kant van de Batman-personages.  (WLE)


Scott Snyder – Jock – Francesco Francavilla
‘Batman: De zwarte spiegel’, 288 blz., €19,95.


28 April 2015, 13:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina