Strip Turnhout


Recensie

Het gaat bergaf (Willy Linthout & Urbanus)

Willy Linthout weet wat het is: serieus genomen worden als je een ‘graphic novel’ hebt gemaakt. Ondertussen schreef en tekende hij met steun van Urbanus ook al 162 ‘Urbanus’-albums bij elkaar. In ‘Het gaat bergaf’ brengt hij die twee werelden samen, wanneer de tekenaar van ‘Urbanus’ plots alleen nog maar graphic novels wel tekenen, en de personages uit de ‘Urbanus’-strip mekaar van het ene moment op het andere (in zwart-wit!) met citaten van filosofen en schrijvers om de oren slaan. Daar zijn die personages zelf het niet mee eens, en ze komen in opstand. Van goede smaak en politieke correctheid hebben Urbanus en co nog steeds geen last, maar  ‘Het gaat bergaf’ is wel een van de geestigste en tegelijk ontroerendste ‘Urbanus’-albums van de laatste tijd – een reeks die het beste van de Vlaamse familiestrip mengt met invloeden uit de Amerikaanse undergroundstrip.
Willy Linthout & Urbanus
‘Het gaat bergaf’, Standaard Uitgeverij, 32 blz., €5,99.

2 April 2015, 15:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina