Strip Turnhout


Recensie

Lady S 10: DNA (Philippe Aymond)

‘DNA’ is  het tiende album van de actiereeks ‘Lady S’ en het eerste waarvoor tekenaar Philippe Aymond zelf het scenario mocht schrijven, zij het “waardevolle hulp” van Van Hamme, die tot voor kort de scenario’s schreef.

In de eerste helft van dit album bezondigt Aymond zich aan dezelfde zonde als in zijn eigen tweeluik ‘Highlands’: teveel tekstballonnen, te weinig actie. Maar wanneer alle achtergronden geschetst zijn en de pionnen opgesteld staan, komt er toch plots vaart in. Aymond gebruikt de zoektocht naar een krachtpatserserum om meer uit de doeken te doen over Lady S zelf en voorziet zelfs enkele slimme scenariotwisten. Zo is deze strip uit voor je er erg in hebt en lijkt het wel snor te zitten met een toekomst zonder Van Hamme. (WA)

Philippe Aymond
‘Lady S 10: DNA’, Dupuis, 48 blz., €7,50

28 April 2015, 13:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina