Strip Turnhout


Recensie

De complete Baard en Kale 1: Die duivelse meneer Stomp (Rosy & Will)

Ook al hebben we de jaren 50 en 60 niet zelf meegemaakt, als je de strips uit die tijd leest die de voorbije maanden in kloeke, prachtig vormgegeven verzamelbundels op de markt zijn gebracht, zou je er zowaar heimwee naar krijgen. Het gaat daarbij om klassieke strips uit de hoogdagen van de grote Franstalige striptijdschriften, concreet over Spirou/Robbedoes en Pilote.

‘Baard en Kale’ is een van de klassieke reeksen uit de hoogdagen van Robbedoes. De integrale uitvoering van de verzamelbundels, die eerder al in het Frans verscheen, hanteert geen chronologische volgorde, wel een thematische. Zo bevat de eerste bundel de verhalen met slechterik Stomp in de hoofdrol, het personage dat kleur en karakter gaf aan de reeks. Wij genoten alvast, ook van de interieurs en de auto’s in de fraaie, heel heldere tekeningen van Will. Alleen de vermelding van de reeksnaam, met een klein logootje, onderaan op elke pagina, had voor ons niet gemoeten bij deze voor de rest voorbeeldige heruitgave.

Rosy & Will
‘De complete Baard en Kale 1: Die duivelse meneer Stomp’, Arboris, 160 blz., €24,95.

28 April 2015, 13:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina