Strip Turnhout


Recensie

De complete Beverpatroelje 1: Zes bevers op avontuur (Charlier & Tacq)

Ook al hebben we de jaren 50 en 60 niet zelf meegemaakt, als je de strips uit die tijd leest die de voorbije maanden in kloeke, prachtig vormgegeven verzamelbundels op de markt zijn gebracht, zou je er zowaar heimwee naar krijgen. Het gaat daarbij om klassieke strips uit de hoogdagen van de grote Franstalige striptijdschriften, concreet over Spirou/Robbedoes en Pilote.

‘De Beverpatroelje’ komt uit Robbedoes. Wat meteen opvalt: de soms wat knullige, uiterst voorspelbare scenario’s, met centraal de knaapjes uit de troepen van Baden-Powell. Fraai tekenwerk, maar veel meer dan bij ‘Baard en Kale’ zorgde de veranderende tijdsgeest er toch voor dat we er weinig mee hadden. Elke dag een goede daad, ja, het zal wel.

Charlier & Tacq
‘De complete Beverpatroelje 1: Zes bevers op avontuur’, Arboris, 160 blz, €24,95.

28 April 2015, 13:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina