Strip Turnhout


Recensie

De complete Tanguy & Laverdure (Charlier & Uderzo)

Ook al hebben we de jaren 50 en 60 niet zelf meegemaakt, als je de strips uit die tijd leest die de voorbije maanden in kloeke, prachtig vormgegeven verzamelbundels op de markt zijn gebracht, zou je er zowaar heimwee naar krijgen. Het gaat daarbij om klassieke strips uit de hoogdagen van de grote Franstalige striptijdschriften, concreet over Spirou/Robbedoes en Pilote.

Naast ‘Baard en Kale’ kan toch vooral ‘Tanguy en Laverdure’ ons bekoren. Een pilotenstrip, helemaal in de lijn van ‘Buck Danny’, maar nu rond twee Franse piloten: de ernstige Tanguy en de eeuwige losbol Laverdure. Hij heeft alles om een ongeloofwaardig personage te zijn, maar op één of andere vreemde manier werkt het. Dat heeft wellicht ook veel te maken met de prachtige tekeningen van Albert Uderzo, die tegelijkertijd met deze realistische reeks ook de eerste verhalen van ‘Asterix’ tekende. Zondermeer indrukwekkend. (FG)

Charlier & Uderzo
‘De complete Tanguy & Laverdure’ (twee delen verschenen), Arboris,  €24,95 per deel.


28 April 2015, 13:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina