Strip Turnhout


Recensie

de arabier van de toekomst (Riad Sattouf)

Riad Sattouf kennen wij vooral van ‘Pascal Brutal’, en van zijn satirische strips die hij tot midden 2014 voor Charlie Hebdo maakte. ‘De Arabier van de toekomst’ is van een andere orde. Het is een autobiografisch verhaal, gebaseerd op zijn eigen jeugd. Als zoon van een Syriër en een Française bracht hij die grotendeels in het Lybië van Kadhaffi en het Syrië van Assad door. Hij brengt zijn verhaal op een heel laconieke manier, en heeft met dit boek zonder meer zijn eigen ‘Persepolis’ gemaakt. In Angoulême bekroond met de prijs voor het beste album.
Riad Sattouf
‘L’arabe du futur’, Allary Editions, 160 blz., ca €20,çà. (Franstalig, een Nederlande vertaling verschijnt in maart bij uitgeverij De Geus, onder de titel ‘De Arabier van de toekomst’)

2 April 2015, 15:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina