Strip Turnhout


Recensie

de arabier van de toekomst (Riad Sattouf)

Riad Sattouf kennen wij vooral van ‘Pascal Brutal’, en van zijn satirische strips die hij tot midden 2014 voor Charlie Hebdo maakte. ‘De Arabier van de toekomst’ is van een andere orde. Het is een autobiografisch verhaal, gebaseerd op zijn eigen jeugd. Als zoon van een Syriër en een Française bracht hij die grotendeels in het Lybië van Kadhaffi en het Syrië van Assad door. Hij brengt zijn verhaal op een heel laconieke manier, en heeft met dit boek zonder meer zijn eigen ‘Persepolis’ gemaakt. In Angoulême bekroond met de prijs voor het beste album.
Riad Sattouf
‘L’arabe du futur’, Allary Editions, 160 blz., ca €20,çà. (Franstalig, een Nederlande vertaling verschijnt in maart bij uitgeverij De Geus, onder de titel ‘De Arabier van de toekomst’)

2 April 2015, 15:58 Laure
Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina