Strip Turnhout


Recensie

Little Tulip (Boucq & Charyn)

Sinds ze samen ‘Duivelsmond’ en ‘De vrouw van de tovenaar’ maakten, mag u ons altijd komen wakker maken voor een samenwerking tussen tekenaar François Boucq en schrijver Jerome Charyn. ‘Little Tulip’, hun derde gezamenlijke project, is een hard, bij momenten erg geweldig verhaal dat zich in de goelags van de Sowjetunie en in de Verenigde Staten afspeelt.  Een Amerikaanse tatoeëerder blijkt een verleden in Rusland te hebben. Een verleden dat hem bovendien blijft achtervolgen. Dat Boucq een fantastisch tekenaar is, we moeten het u wellicht niet zeggen, en Charyn kan een goed verhaal verzinnen. Een lezer die bereid is een paar premissen te aanvaarden, mag zich aan een mooie trip verwachten.
Boucq & Charyn
‘Little Tulip’, Le Lombard, 88 blz., €18,95.

2 April 2015, 15:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina