Strip Turnhout


Recensie

Roodbaard:De schrik der zeven zeeën (Hubinon & Charlier)

Ook al hebben we de jaren 50 en 60 niet zelf meegemaakt, als je de strips uit die tijd leest die de voorbije maanden in kloeke, prachtig vormgegeven verzamelbundels op de markt zijn gebracht, zou je er zowaar heimwee naar krijgen. Het gaat daarbij om klassieke strips uit de hoogdagen van de grote Franstalige striptijdschriften, concreet over Spirou/Robbedoes en Pilote.

Van dezelfde scenarist, Jean-Michel Charlier, maar uit de stal van het Franse blad Pilote, komen ‘Roodbaard’ en ‘Tanguy en Laverdure’. Die eerste reeks, getekend door Victor Hubinon (‘Buck Danny’), is een klassieke piratenstrip waarin de niet altijd eenvoudige relatie tussen eens zeeroverkapitein en zijn zoon centraal staat, en waarin niet op een zinkend karveel meer of minder gekeken wordt.

Hubinon & Charlier
‘Roodbaard. De schrik der zeven zeeën’ (vier delen verschenen), Sherpa, €24,95 per deel.

28 April 2015, 13:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina