Strip Turnhout


Recensie

Kid Paddle 14: Serial gamer (Midam)

Dat strips het moeilijk hebben om een nieuw publiek aan zich te binden, moeten we u allicht niet vertellen. Snotneuzen van nu spelen liever computerspelletjes dan dat ze met hun neus in de boekjes zitten. De Belg Michel Ledent, beter bekend als Midam, had dat twintig jaar geleden al door, toen zijn personage Kid Paddle voor het eerst in Spirou/Robbedoes verscheen. Ondertussen zitten we al aan het veertiende album van de minderjarige serial gamer (en het twaalfde in de al even succesvolle spin-off ‘Game Over’). De onderwerpen variëren maar lichtjes maar Midam blijft frisse, intelligente insteken voor kortere en langere gags vinden zodat niet alleen ons neefje maar ook wij dit album met de glimlach konden lezen. (WA)
Midam
‘Kid Paddle 14: Serial gamer’, Ballon, 48 blz., €6,50.

28 April 2015, 13:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina