Strip Turnhout


Recensie

À la recherché de Calvin et Hobbes (Jenny E. Robb & Bill Watterson)

Wij waren heel blij met de tentoonstelling die het festival van Angoulême  in 2015 aan Bill Watterson wijdde. Maar het grote nieuws zat toch in de catalogus, waarin een omvangrijk interview van bijna vijftig pagina’s met de bedenker van Casper en Hobbes staat. Hij gaat daarbij uitgebreid in op zijn leven en werk, zijn inspiratiebronnen, en zijn beslissing om de reeks na tien jaar stop te zetten en zich uit het publieke leven terug te trekken.
Jenny E. Robb & Bill Watterson
‘À la recherché de Calvin et Hobbes’, Hors Collection, 160 blz., €25.
(Franstalig)

2 April 2015, 15:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina