Strip Turnhout


Recensie

Wayne Shelton 12: No Return (Jean Van Hamme & Christian Denayer)

“Niet slecht. James Bond is er niets bij.” Huurling op leeftijd Wayne Shelton zucht het halverwege zijn nieuwe album nadat hij via een ondergrondse tunnel ontsnapt is uit een geheime nucleaire basis in Iran. Hij moet er een vrouw redden zodat haar man zichzelf kan opofferen voor de wereldvrede. Maar Sheltons overpeinzing zou even goed kunnen slaan op deze stripreeks zelf, inclusief de daarbij horende humor. Wij snappen wel waarom Jean Van Hamme de scenario’s voor deze serie weer zelf wou schrijven. ‘Wayne Shelton’ is aangename avonturenpulp, met net de juiste cocktail van zelfrelativering, humor, spanning en avontuur. Ouwe rot Christian Denayer brengt het in beeld in een stijl die ‘Largo Winch’ kruist met ‘Blake en Mortimer’.

Jean Van Hamme & Christian Denayer
‘Wayne Shelton 12: No Return’, Dargaud, 56 blz., €7,5028 April 2015, 13:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina