Strip Turnhout


Recensie

De Blauwbloezen 58: Groene vingers (Raoul Cauvin & Lambil)

Groene vingers: zelf hebben we er gelukkig geen last, van maar soms dwingen de omstandigheden de mens tot rare dingen. In het noordelijk kamp dreigt er door gebrek aan fruit en groenten scheurbuik uit te breken. Gouwe ouwe sergeant Chesterfield en korporaal Blutch worden op groentenmissie gestuurd. En daar komen ze een oude bekende tegen…

‘De Blauwbloezen’ is een reeks met een klassieke status en kan nog steeds mooie verkoopscijfers voorleggen. Als we ons oordeel op dit verhaal mogen vestigen, ligt dat allicht vooral aan nostalgische vijftig-plussers. Er lijkt wat sleet te zitten op de ooit zo frisse interactie tussen de twee hoofdpersonages en van echte spanning in het verhaal is ook geen sprake. Daarna komt het nog het vrij flauwe deus-ex-machine-einde bij.  (WA)
Raoul Cauvin & Lambil
‘De Blauwbloezen 58: Groene vingers’, Dargaud, 48 blz., €7,50

5 May 2015, 11:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina