Strip Turnhout


Recensie

De Blauwbloezen 58: Groene vingers (Raoul Cauvin & Lambil)

Groene vingers: zelf hebben we er gelukkig geen last, van maar soms dwingen de omstandigheden de mens tot rare dingen. In het noordelijk kamp dreigt er door gebrek aan fruit en groenten scheurbuik uit te breken. Gouwe ouwe sergeant Chesterfield en korporaal Blutch worden op groentenmissie gestuurd. En daar komen ze een oude bekende tegen…

‘De Blauwbloezen’ is een reeks met een klassieke status en kan nog steeds mooie verkoopscijfers voorleggen. Als we ons oordeel op dit verhaal mogen vestigen, ligt dat allicht vooral aan nostalgische vijftig-plussers. Er lijkt wat sleet te zitten op de ooit zo frisse interactie tussen de twee hoofdpersonages en van echte spanning in het verhaal is ook geen sprake. Daarna komt het nog het vrij flauwe deus-ex-machine-einde bij.  (WA)
Raoul Cauvin & Lambil
‘De Blauwbloezen 58: Groene vingers’, Dargaud, 48 blz., €7,50

5 May 2015, 11:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina