Strip Turnhout


Recensie

Floris van Dondermonde 1: Heer Floris steekt de draak (Remco Polman & Wilfred Ottenheijm)

‘Vind ik leuk’, laat Dirkjan ons weten vanop de cover van het eerste album van Floris van Dondermonde, en daarmee is veel gezegd. Remco Polman en zijn compagnon Wilfred Ottenheijm werken namelijk ook voor Mark Retera, die hier het voorwoord-met-een-vette-knipoog verzorgde. De grappen van Floris doen dan ook onvermijdelijk denken aan de Nederlandse antiheld bij uitstek.

Floris van Dondermonde is een middeleeuwse ridder, en krijgt als dusdanig te kampen met onder meer nymfomane prinsessen, homoseksuele draken en de gemene zwarte ridder. Hij beleeft zijn avonturen in het stripblad Eppo. Aanvankelijk nog in strookjes, maar ondertussen maakt hij al zijn opwachting in kortverhalen. Die laatste helpen hem wat uit het vaarwater van ‘Dirkjan’, wat voor beide reeksen een goede zaak is. Ook wij vonden ‘Floris van Dondermonde’ leuk, hoewel we wel hopen dat Polman en Ottenheijm in het volgende album er in slagen de pointes van hun strookjes te integreren in hun kortverhalen. (WA)
Remco Polman & Wilfred Ottenheijm
‘Floris van Dondermonde 1: Heer Floris steekt de draak’, Don Lawrence Collection, 48 blz., €8,95.

7 May 2015, 14:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina