Strip Turnhout


Recensie

Elsje 8: Het kan maar zo zijn dat er hier sprake is van een nieuwe soort (Eric Hercules & Gerben Valkema)

Wanneer Gerben Valkema geïnterviewd wordt, gaat het steevast over hoe goed hij andere stripauteurs kan nabootsen. We zouden bijna vergeten dat hij zelf een meer dan verdienstelijk tekenaar is. De voorbije acht jaar verschenen acht albums van ‘Elsje’, de strookjesstrip die hij samen met scenarist Eric Hercules maakt.

Elsje is de Biebel van boven de landsgrens: een vrijgevochten en vaak brutale rebel met een groot hart. Elsje bij de Batavieren, Elsje en haar juvvrauw, Elsje op de Olympische Winterspelen, Elsje bij haar dokter, Elsje de musical: haar auteurs kunnen met Elsje alle kanten uit, zolang het maar een goeie grap oplevert. “Geniet van Elsje als je durft!”, klinkt het op de achterzijde van dit album. Wie durft, wordt gegarandeerd beloond met enkele schaterlachen. (WA)
Eric Hercules & Gerben Valkema
‘Elsje 8: Het kan maar zo zijn dat er hier sprake is van een nieuwe soort’, Don Lawrence Collection, 96 blz., €9,95.

5 May 2015, 11:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina