Strip Turnhout


Recensie

Les souvenirs de Mamette 3: La bonne étoile (Nob)

Verrassen doen we u er wellicht niet meer mee, maar eens in de zoveel tijd zingen wij op deze pagina’s de lof van de reeks ‘Mamette’, en de spin-off daarvan, ‘Les souvenirs de Mamette’. Ook al worden ze vooralsnog niet vertaald. En vermits het alweer een tijdje geleden is, doen we dat naar aanleiding van het derde deel van de nevenreeks nog maar een keer. Als u al overtuigd bent, kan u dit stukje dus gewoon overslaan.

Is Mamette in de hoofdreeks een grootmoeder die alleen haar weg moet zoeken in een grote stad, in ‘Les souvenirs de Mamette’ volgen we haar jonge versie die opgroeit bij haar grootouders op het Franse platteland. Het is een reeks die baadt in warme nostalgie zonder dat het klef wordt. In dit verhaal leren we veel meer over de ingewikkelde relatie van het kleine meisje met haar vader, en krijgt ze in volle wintertijd met het verschijnsel bewonderaars te maken. Het blijft een heerlijke reeks – maar dat wist u wellicht al. Toch? (MG)

Nob

‘Les souvenirs de Mamette 3: La bonne étoile’, Glénat, 88 blz., €13,25. (Franstalig)

****

22 September 2015, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina