Strip Turnhout


Recensie

Les souvenirs de Mamette 3: La bonne étoile (Nob)

Verrassen doen we u er wellicht niet meer mee, maar eens in de zoveel tijd zingen wij op deze pagina’s de lof van de reeks ‘Mamette’, en de spin-off daarvan, ‘Les souvenirs de Mamette’. Ook al worden ze vooralsnog niet vertaald. En vermits het alweer een tijdje geleden is, doen we dat naar aanleiding van het derde deel van de nevenreeks nog maar een keer. Als u al overtuigd bent, kan u dit stukje dus gewoon overslaan.

Is Mamette in de hoofdreeks een grootmoeder die alleen haar weg moet zoeken in een grote stad, in ‘Les souvenirs de Mamette’ volgen we haar jonge versie die opgroeit bij haar grootouders op het Franse platteland. Het is een reeks die baadt in warme nostalgie zonder dat het klef wordt. In dit verhaal leren we veel meer over de ingewikkelde relatie van het kleine meisje met haar vader, en krijgt ze in volle wintertijd met het verschijnsel bewonderaars te maken. Het blijft een heerlijke reeks – maar dat wist u wellicht al. Toch? (MG)

Nob

‘Les souvenirs de Mamette 3: La bonne étoile’, Glénat, 88 blz., €13,25. (Franstalig)

****

22 September 2015, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina