Strip Turnhout


Recensie

Coeur Glacé (Johan De Moor & Gilles Dal)

Stop de persen! Na een lange afwezigheid heeft Johan De Moor eindelijk zijn rentree in de boekhandel gemaakt. En de supergetalenteerde maker van onder meer ‘Kasper’, onze persoonlijke favoriet ‘Kobe de koe’ en ‘Quick en Flupke’ slaat zijn lezers meteen eens goed rond de oren met ‘Coeur Glacé’, waarvoor de komiek Gilles Dal het scenario leverde. Een strip die er vrolijk, zelfs uitbundig uitziet, maar die bij lectuur naar een heel andere wereld leidt, met centraal een man die wakker wordt met een kanjer van een midlifecrisis, die zelfs tot een identiteitscrisis leidt. “Is dit alles?”, vraagt de man zich steeds af, alsof hij in nummer van Doe Maar rondwandelt.

De kleurrijke, inventieve vorm die De Moor aan zijn boek geeft staat in schril contrast met de donkerte van het verhaal dat hij in beeld brengt. Verrassend, inventief, contrastrijk, imponerend en krachtig. Is er dan niemand te vinden die dit vooral visueel verbluffende boek in Nederlandse vertaling op de markt wil brengen? (FG)


Johan De Moor & Gilles Dal
‘Coeur Glacé’, le Lombard, 64 blz., €14,99. (Franstalig)

8 September 2015, 16:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina