Strip Turnhout


Recensie

La voiture immergée (Maurice Tillieux)

Maurice Tillieux geniet misschien niet de grote faam van zijn tijdgenoten en vrienden Franquin en Peyo, maar met ‘Guus Slim’ maakte hij wel een van de beste reeksen uit de gloriejaren van Robbedoes.

‘De verdronken wagen’, een soort van strip noir zou je kunnen zeggen, is onze persoonlijke favoriet. In de nieuwe collectie 50/60 presenteert uitgever Niffle een heel mooie heruitgave van dat klassieke verhaal. Telkens per halve pagina gepresenteerd, in zwart-wit, en met onderaan commentaar van journalist Hugues Dayez. In dezelfde reeks verschijnt ook nog klassiek werk van Will, Peyo en Franquin.


Maurice Tillieux
‘La voiture immergée’, Niffle (Collection 50/60), 96 blz., € 24.
(Franstalig)

22 September 2015, 13:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina