Strip Turnhout


Recensie

De avonturen van Lucky Luke:De oompjes Dalton (Achdé, Gerra & Pessis)

Al enkele jaren bewijst Achdé dat het overnemen van een klassieke stripheld geen op voorhand verloren zaak hoeft te zijn. Hij tekent poor lonesome cowboy Lucky Luke ondertussen sneller dan zijn schaduw en kan voor de scenario’s beroep doen op onder meer komiek Laurent Gerra.

Die haalt voor dit album de oorspronkelijke neven Dalton van onder het stof en zadelt de overlevende boeven op met een neefje dat opgevoed moet worden. Lucky Luke mag een oogje in het zeil houden. Een rustig stadje dat wordt opgeschrikt door de Daltons, nevenpersonages zoals Ma Dalton en Rataplan, running gags: alles wat Lucky Luke maakt tot wie hij is, is aanwezig.

En dan knijpen wij met plezier een oogje dicht wanneer het scenario eigenlijk een aaneenrijging van grappen en grollen is met op het einde een ontvoering waarvan de vermoedelijke daders niet ver te zoeken zijn. (WA)


Achdé, Gerra & Pessis
‘De avonturen van Lucky Luke – De oompjes Dalton’, Lucky Comics, 48 blz., €6,95


8 September 2015, 15:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina