Strip Turnhout


Recensie

Green Arrow: Year one (Andy Diggle & Jock)

Een held met een rijk verleden als Green Arrow in een nieuw taalgebied lanceren, hoe doe je dat? De vrij jonge uitgeverij RW kiest ervoor om te beginnen met een boek over de ontstaansgeschiedenis, dat pas gemaakt werd toen de reeks in de VS al decennia lang liep. Het recept van ‘The Dark Knight’ van Batman dus.

Maar helaas valt ‘Year one’ toch wel erg licht uit. We lezen hoe miljonair Oliver Queen voor dood op zee wordt achtergelaten, en zich op een verlaten eiland omschoolt tot een soort Robin Hood. Waarom hij de stap zet van iemand die op zelfbehoud focust naar een reddende engel voor een onderdrukte groep eilandbewoners krijgt echter geen bevredigend antwoord. En daardoor mist deze introductie zijn doel.

Wat rest is een opeenvolging van actiescènes die qua opzet en dialogen in het verlengde liggen van knokfilms uit de jaren tachtig. In plaats van een echte introductie krijg je dus een middelmatig verhaal. Het zet helaas niet aan om verder in het verzameld werk van Green Arrow te duiken. (WLE)


Andy Diggle & Jock
‘Green Arrow: Year One’, RW uitgeverij, 144 blz., €17,95.22 September 2015, 15:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina