Strip Turnhout


Recensie

Joker, de man die lacht (Ed Brubaker, Doug Mahnke en Sean Phillips)

Toen uitgeverij RW op de Nederlandstalige markt verscheen, hadden we er eerlijk gezegd niet meteen veel vertrouwen in. Zou het niet de zoveelste uitgever zijn die zich met veel enthousiasme op vertalingen van Amerikaanse superheldenstrips wierp, maar al heel snel de handdoek in de ring zou gooien? Het was wellicht al iets te vaak gebeurd om er veel vertrouwen in te hebben.

Maar zie, ondertussen lijkt RW een vaste waarde geworden te zijn, en blijft de uitgever met vaste regelmaat nieuwe titels op de markt brengen uit de catalogus van DC Comics, waarin je tekenaars en vooral scenaristen naarstig ziet speuren naar nieuwe invalshoeken. Ze gaan daarbij vaak op zoek naar de wortels van de bekendste personages.

Ed Brubaker werkte de voorgeschiedenis van ‘Batman’-schurk The Joker uit, en beschrijft zijn eerste ontmoeting met Batman. Best leuk, maar uiteindelijk moet hij toch de duimen leggen voor Alan Moore en Brian Bolland, die rond hetzelfde thema met ‘The Killing Joke’ een veel interessanter, spannender en beklijvender boek maakten. (TH)


Ed Brubaker, Doug Mahnke en Sean Phillips ‘Joker, de man die lacht’, RW, 132 blz., €19,95.

22 September 2015, 16:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina