Strip Turnhout


Recensie

The Wake 1 (Scott Snyder & Sean Murphy)

Dat de diepte van de oceaan een uitstekende setting is voor een spektakel met aliens bewees de film ‘The Abyss’ al een aantal jaren geleden. ‘The Wake’ gaat verder aan de slag met het idee van een zeemonster dat voor nogal wat materiële en psychologische problemen zorgt. Snyder en Murphy hangen er een verhaal aan op dat heel onze geschiedenis én toekomst in een ander daglicht plaatst. Echt geloofwaardig wordt het nooit, maar ze brengen het zowel visueel als qua opbouw meeslepend genoeg, zodat je door het boek heen vliegt.

Wat het extra boeiend maakt is dat het zeemonster een meer complex wezen lijkt te zijn dan het zootje ongeregeld dat met hem de strijd aangaat. Ook bonuspunten voor de makers omdat ze de legende van het verdronken land van Saeftinghe aan bod laten komen, al lijken de inwoners van de Scheldestreek er eerder op oude Egyptenaren. Het compromisloze einde van deze eerst bundeling laat ruimte voor en heel andere invalshoek in het tweede deel. Benieuwd hoe de makers daar gebruik van maken.  (WLE)


Scott Snyder-& Sean Murphy
‘The Wake – Boek een’, RW/Vertigo/Lion, 132 blz., €14,95.

8 September 2015, 16:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina