Strip Turnhout


Recensie

Virginia 1: Morpheus (Benoît Blary & Séverine Gauthier)

Het zijn niet altijd objectieve redenen die je bij een stripboer dat ene bepaalde album uit de rekken doet nemen. Neem nu deze ‘Virginia’.  Er zijn heel wat redenen om dit album onmiddellijk verticaal te klasseren. Het tekenwerk is zeker niet jé dat en het verhaal heeft op zich niet erg veel om het lijf (ik tel dertien tekstloze pagina’s). En toch vallen alle puzzelstukjes hier perfect samen. Je wordt meegezogen in de bad trip van Doyle, een oud-strijder uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die – geholpen door zijn dagelijkse shot morfine wanhopig probeert zijn demonen van zich af te schudden.

Het is vooral de bijwijlen groffe inkleuring die de toon zet in deze sfeervolle strip en zo blijf je onwillekeurig wat langer hangen bij elke pagina, zelfs bij de tekstloze. Deze ‘Virginia’ wordt een trilogie en de covers van de resterende delen zien er al even veelbelovend fantastisch uit. (MS)


Benoît Blary & Séverine Gauthier
‘Virginia 1: Morpheus’, Casterman, 56 blz..,€8,50.

22 September 2015, 15:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina