Strip Turnhout


Recensie

Holly Ann 1: De geit zonder hoorns (Kid Toussaint & Servain)

’s Avonds, als de dagtaak er op zit, durven wij in de zetel met onze geliefde wederhelft al eens een aflevering van ‘The Mentalist’ te bekijken – uitgesteld, uiteraard. ‘Helderziende’ Patrick Jane leest mensen en lost zo moordzaken op.

Ook Holly Ann, een vrijgevochten mulat in het New Orleans van het einde van de 19de eeuw, gebruikt haar ‘krachten’ om te onderzoeken wie de jonge zoon van een plantage-eigenaar vermoord heeft. Was hij een ‘geit zonder hoorns’, een mensenoffer voor de voodoo-aanhangers?

Het eerste deel van ‘Holly Ann’ is een detective in een broeierige sfeer, onderhoudend, knap in beeld gebracht ook. Bovendien slaagt Toussaint er op de laatste bladzijden in om ons geweldig te doen uitkijken naar het tweede deel.  (WA)

Kid Toussaint & Servain
‘Holly Ann 1: De geit zonder hoorns’, Casterman, 48 blz., €9,50.

8 September 2015, 15:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina