Strip Turnhout


Recensie

Holly Ann 1: De geit zonder hoorns (Kid Toussaint & Servain)

’s Avonds, als de dagtaak er op zit, durven wij in de zetel met onze geliefde wederhelft al eens een aflevering van ‘The Mentalist’ te bekijken – uitgesteld, uiteraard. ‘Helderziende’ Patrick Jane leest mensen en lost zo moordzaken op.

Ook Holly Ann, een vrijgevochten mulat in het New Orleans van het einde van de 19de eeuw, gebruikt haar ‘krachten’ om te onderzoeken wie de jonge zoon van een plantage-eigenaar vermoord heeft. Was hij een ‘geit zonder hoorns’, een mensenoffer voor de voodoo-aanhangers?

Het eerste deel van ‘Holly Ann’ is een detective in een broeierige sfeer, onderhoudend, knap in beeld gebracht ook. Bovendien slaagt Toussaint er op de laatste bladzijden in om ons geweldig te doen uitkijken naar het tweede deel.  (WA)

Kid Toussaint & Servain
‘Holly Ann 1: De geit zonder hoorns’, Casterman, 48 blz., €9,50.

8 September 2015, 15:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina