Strip Turnhout


Recensie

Berentand 2: Hanna (Yann & Alain Henriet)

Op de cover van de albums van het drieluik ‘Berentand’ kijkt een kind met een modelvlieger in de hand op naar de echte vliegmachines boven zich. Wij moesten onwillekeurig terugdenken aan Marvano’s ‘Berlijn’-trilogie.

En er zijn nog gelijkenissen. Scenarist Yann, die getuige zijn grootste successen een boon heeft voor vliegtuigen en de Tweede Wereldoorlog, probeert een episch verhaal over vriendschap en verraad te vertellen tegen de achtergrond van één van de grootste drama’s in de geschiedenis van de mensheid. Perfectionist Alain Henriet (‘Golden Cup’, ‘Damocles’) maakt prachtig verzorgde en mooi afgeronde tekeningen waar de emoties echter niet bepaald van af spatten.

‘Berentand’ is alles wat een historische strip moet zijn: goed gedocumenteerd, grote thema’s vertellend via kleine verhalen, strak getekend… Maar Marvano bewees al dat vakmanschap en inspiratie elkaar niet in de weg moeten zitten, en dat misten we toch een beetje in deze strip. (WA)


Yann & Alain Henriet
‘Berentand 2: Hanna’, Dupuis, 48 blz., €14,95.

22 September 2015, 14:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina