Strip Turnhout


Recensie

Berentand 2: Hanna (Yann & Alain Henriet)

Op de cover van de albums van het drieluik ‘Berentand’ kijkt een kind met een modelvlieger in de hand op naar de echte vliegmachines boven zich. Wij moesten onwillekeurig terugdenken aan Marvano’s ‘Berlijn’-trilogie.

En er zijn nog gelijkenissen. Scenarist Yann, die getuige zijn grootste successen een boon heeft voor vliegtuigen en de Tweede Wereldoorlog, probeert een episch verhaal over vriendschap en verraad te vertellen tegen de achtergrond van één van de grootste drama’s in de geschiedenis van de mensheid. Perfectionist Alain Henriet (‘Golden Cup’, ‘Damocles’) maakt prachtig verzorgde en mooi afgeronde tekeningen waar de emoties echter niet bepaald van af spatten.

‘Berentand’ is alles wat een historische strip moet zijn: goed gedocumenteerd, grote thema’s vertellend via kleine verhalen, strak getekend… Maar Marvano bewees al dat vakmanschap en inspiratie elkaar niet in de weg moeten zitten, en dat misten we toch een beetje in deze strip. (WA)


Yann & Alain Henriet
‘Berentand 2: Hanna’, Dupuis, 48 blz., €14,95.

22 September 2015, 14:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina