Strip Turnhout


Recensie

Kogaratsu 13: Taro (Bosse & Michetz)

Taro is de zoon van prinses Ishi, Kogaratsu’s oude vlam. Het jongetje wordt gegijzeld door zijn oom Zenjiro, maar de sluwe Kogaratsu slaagt er in hem te bevrijden. Het is het begin van een spannende klopjacht van één tegen allen met de occasionele slachtpartij onderweg.

‘Taro’ is het veertiende album over ronin Nakamura Kogaratsu in ruim dertig jaar tijd – zijn duistere voorganger dateert alweer van 2010. Scenarist Bosse en tekenaar Michetz nemen er dus hun tijd voor en dat is er aan te merken. Bovendien kent het duo duidelijk zijn klassiekers.

De tekenstijl en bladindeling zijn een kruising van Cosey’s ‘Jonathan’ en Japanse manga, de held-tegen-eigen-wil deed ons denken aan ‘Thorgal’, en de humoristische interactie tussen Kogaratsu en Taro roept dan weer herinneringen op aan die onuitstaanbare Abdullah uit ‘Kuifje’. Toch slagen de auteurs er in met die ingrediënten een eigen spannende en leesbare strip te maken. Zelfs het wat gekunstelde einde doet daar niets aan af. (WA)


Bosse & Michetz
‘Kogaratsu 13: Taro’, Dupuis, 48 blz., €7,50.

22 September 2015, 11:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina