Strip Turnhout


Recensie

Femme fatale (Cabanez & Manchette)

Dat ook buiten het Franse taalgebied soms nog over thrillerschrijver Jean-Patrick Manchette (1942-1995) gesproken wordt, heeft hij in de eerste plaats aan tekenaar Jacques Tardi te danken. Tardi maakte strips samen met Manchette, en verstripte na diens dood ook nog enkele donkere politieromans van zijn hand. Aanvankelijk zou ook Tardi de roman ‘Fatale’ van Manchette verstrippen, maar na 21 pagina’s gaf hij er de brui aan. Uiteindelijk heeft zijn collega Max Cabanes de taak nu op zich genomen, met deze ‘Femme fatale’ als resultaat.

Het levert wat ons betreft de beste getekende stripthriller van de laatste tijd op. Verwacht u niet aan een traditionele whodunnit met een detective die uiteindelijk alles opgelost krijgt. Dat is niet de aanpak van Manchette. Centraal staat dit keer een vrouw die zich verschillende identiteiten aanmeet. Dat ze weinig eerbaars in de zin heeft, weten we meteen, maar wat ze precies van plan is, blijkt slechts geleidelijk. (TH)


Cabanez & Manchette
‘Femme fatale’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 136 blz., €25,50.

10 September 2015, 13:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina