Strip Turnhout


Recensie

Jerome K. Jerome Bloks 24: De kluizenaar (Dodier)

Hoe hou je een langlopende stripreeks spannend en interessant, zowel voor de lezer als voor de tekenaar zelf? Als er iemand is die weet hoe het moet, is het wel de Franse stripauteur Alain Dodier. ‘Jerome K. Jerome Bloks’, zijn reeks over een wat onbeholpen, zeg maar gerust klunzige privé-detective, loopt al bijna dertig jaar. Bij elk nieuw album blijkt de reeks nog steeds fris van de lever.

Dat heeft met het innemende, geloofwaardige, soms zelfs aandoenlijke hoofdpersonage te maken, maar toch vooral met het grote verteltalent van Dodier. ‘De kluizenaar’, alweer het 24ste album in de reeks, is opnieuw een ouderwets degelijke detective, met misschien wel de beste plot van de hele reeks. Dodier springt 50 bladzijden lang heen en weer in de chronologie en toont zich een meester in de verhaalcompositie. Vakmanschap en meesterschap, met evenveel humor als drama.  (TH)


Dodier
‘Jerome K. Jerome Bloks 24: De kluizenaar’,
Dupuis, 52 blz., €7,50.

22 September 2015, 11:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina