Strip Turnhout


Recensie

De Campbells 2:De gevreesde piraat Morgan (José-Luis Munuera)

Het eerste deel van Munuera’s piratenreeks ‘De Campbells’ wist ons eerder al te overtuigen, en met dit tweede deel bewijst de Spaanse stripmaker alleen maar dat hij een rasverteller én –tekenaar is die het populaire piratenthema op een heel eigen manier kan vormgeven. Het verhaal draait om de legendarische piraat Campbell, die na de moord op zijn vrouw een rustig en teruggetrokken leven wil leiden met zijn dochters Itaca en Genova. Daarbij spelen niet alleen de kuren van de twee dochters hem parten, maar ook zijn eigen verleden en dat van zijn overleden echtgenote. Over dat verleden komen we langzaam maar zeker meer te weten. Munuera weet het spannend te houden en bewandelt verder feilloos de grens tussen ‘grappig’ en ‘aangrijpend’. Dat is weinigen gegeven. (AG)


José-Luis Munuera
‘De Campbells’, deel 2: ‘De gevreesde piraat Morgan’, Dupuis, 56 blz., €7,50.

8 September 2015, 15:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina