Strip Turnhout


Recensie

Op weg naar Compostella 1: Kleine eenhoorn (Jean-Claude Servais)

In het eerste deel van deze reeks stelt Servais vier personages aan de lezer voor die, elk vanaf een andere locatie en omwille van hun eigen redenen, aan de voettocht naar de tot de verbeelding sprekende plek Compostella beginnen. De meeste aandacht gaat naar Blanche, die de reis aflegt ter nagedachtenis aan haar grootvader, die bierbrouwer én alchemist was.

Zoals steeds weet Servais landschappen en stadsgezichten prachtig op papier te zetten. Hij waagt zich zelfs aan wat metahumor door zijn bekende personage Bosliefje in dit album te laten opduiken. Het verhaal komt nogal traag op gang en de vele uitweidingen over alchemie verstoren het ritme, maar de personages intrigeren voldoende om toch te doen uitkijken naar het vervolg. (AG)


Jean-Claude Servais
‘Op weg naar Compostella 1: Kleine eenhoorn’, Dupuis, 72 blz., €16,95.

8 September 2015, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina