Strip Turnhout


Recensie

Op weg naar Compostella 1: Kleine eenhoorn (Jean-Claude Servais)

In het eerste deel van deze reeks stelt Servais vier personages aan de lezer voor die, elk vanaf een andere locatie en omwille van hun eigen redenen, aan de voettocht naar de tot de verbeelding sprekende plek Compostella beginnen. De meeste aandacht gaat naar Blanche, die de reis aflegt ter nagedachtenis aan haar grootvader, die bierbrouwer én alchemist was.

Zoals steeds weet Servais landschappen en stadsgezichten prachtig op papier te zetten. Hij waagt zich zelfs aan wat metahumor door zijn bekende personage Bosliefje in dit album te laten opduiken. Het verhaal komt nogal traag op gang en de vele uitweidingen over alchemie verstoren het ritme, maar de personages intrigeren voldoende om toch te doen uitkijken naar het vervolg. (AG)


Jean-Claude Servais
‘Op weg naar Compostella 1: Kleine eenhoorn’, Dupuis, 72 blz., €16,95.

8 September 2015, 16:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina