Strip Turnhout


Recensie

Golden Dogs 2: Orwood (Stephen Desberg & Griffo)

Dat de tandem Desberg-Griffo alleen maar moois kan opleveren, dat bewijst ‘Golden Dogs’: een sfeervolle reeks die zich afspeelt in het negentiende-eeuwse Londen. Centraal staan vier verschoppelingen die apart niet veel voorstellen maar samen “een magische combinatie” vormen: ze zijn de beruchte dievenbende ‘de Golden Dogs’, die in heel de stad gevreesd wordt. Tijdens de viering van een bijzonder succesvolle overval moet de groep noodgedwongen uit elkaar gaan om achtervolgers af te schudden, en dan blijkt ook nog eens dat de buit verdwenen is en dat er dus een verrader in hun midden is. Fanny, het mooie meisje van lichte zeden dat haar hart aan bendeleider Orwood geschonken heeft, krijgt ook in dit tweede deel de hoofdrol toegewezen. Haar volgen we naar Parijs en zelfs naar Mexico, tot ze jaren later toch naar Londen terugkeert – waar het boek met een cliffhanger eindigt.

Het is uitkijken naar het vervolg van dit vlot geschreven en knap in beeld gebrachte verhaal. Aangezien in 2014 al twee delen van ‘Golden Dogs’ verschenen, is het waarschijnlijk – en hopelijk – niet al te lang wachten op de twee volgende delen van wat een vierluik moet worden. (AG)
Stephen Desberg & Griffo
‘Golden Dogs 2: Orwood’, Le Lombard, 56 blz., €7,50.

8 September 2015, 16:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina