Strip Turnhout


Recensie

hotel nevelzicht 2: à la carte (Mark Van Herpen)

De voorbije jaren zijn we in België zo verwend met nieuwkomers dat de aandacht voor de Nederlandse strip sterk is afgenomen. Uitgeverij Strip2000 stelt een aantal nieuwe reeksen voor, en die illustreren vooral dat het niveau nogal wisselvallig is.

‘Hotel Nevelzicht’ is sterk schatplichtig aan ‘The Adams Family’. De familie monsters lijkt wonderwel inzetbaar in de Horeca. Van Herpen weet hoe je een grap opbouwt, maar hinkt wat op twee gedachten: aan de ene kant mikt hij met zijn tekeningen en toon op kinderen, maar anderzijds is er wel heel wat voorkennis nodig om sommige verhalen te begrijpen. Zo zijn de paar pagina’s waarin hij Tom Poes persifleert meesterlijk, maar waarschijnlijk heeft de doorsnee tienjarige geen idee waarom opeens de tekst onder de tekeningen staat. Leuk, maar voor de doelgroep zal  de grap vaak verloren gaan.(WLE)


Mark Van Herpen
‘Hotel  Nevelzicht – A la carte’, Strip2000, 48 blz., €8,95.

10 September 2015, 13:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina