Strip Turnhout


Recensie

Struikelen (Pieter Rosseel)

De striproman ‘Struikelen’, het debuut van tekenaar Pieter Rosseel, doet het relaas van een stel studenten die het einde van hun studietijd in Gent zien naderen. Een herkenbaar verhaal, dat hij op een heel persoonlijke manier in beeld brengt.

Met een beperkt kleurenpalet en door onder meer te spelen met perspectief en geometrie, ontwikkelt Rosseel een eigen grafiek en beeldtaal, waarin hij de traditionele pagina-indeling achter zich laat. De vormgeving staat in dienst van het helder vertelde verhaal. Rosseel maakt nog niet al zijn ambities waar, maar zijn boek is gedurfd en beloftevol.


Pieter Rosseel, ‘Struikelen’,

Syndikaat, 112 blz., € 18,50.

22 September 2015, 13:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina