Strip Turnhout


Recensie

Geheim agent G. Ruwel (Michiel van de Vijver)

Na grafdelver G. Raf Zerk is er nu ook geheim agent G. Ruwel – al zal de naamgelijkenis wellicht verloren gaan aan het jonge publiek voor wie de laatst genoemde reeks bedoeld is. De avonturen van G. Ruwel verschijnen in de reeks ‘Kijk en Lees’, een serie stripboeken om te leren lezen. Dit album zet in op jonge lezers vanaf acht jaar en zal die doelgroep zeker weten te bekoren. Het hoofdpersonage is een underdog die aanvankelijk over geen enkele van de eigenschappen lijkt te beschikken die een goede geheim agent nodig heeft, maar die door zijn slimme en originele aanpak met vlag en wimpel afstudeert aan de School voor Geheim Agenten en vervolgens in een aantal korte verhaaltjes de dolste avonturen beleeft.

De verhalen lezen vlot, bevatten voldoende humor en zijn op een klassieke maar bijzonder degelijke wijze op papier gezet. Een pretentieloos boek dat slaagt in zijn opzet: kinderen plezier doen krijgen in lezen. Hopelijk is het ook een opstapje naar het lezen van méér, niet expliciet educatieve, strips. (AG)


Michiel van de Vijver
‘Geheim agent G. Ruwel’ (drie deeltjes verschenen), Plan A Uitgevers, 32 blz. per deel, €9,95.

10 September 2015, 13:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina